Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-åring dömd för dödshot – hotade sticka pennan i halsen

15-åringen vägrade lämna klassrummet. När läraren stod på sig bad han henne hålla käften och hotade att döda henne genom att sticka en penna i halsen på henne. Hon polisanmälde och nu döms han till 20 timmars ungdomstjänst.

Annons

Skolans rektor hade bestämt att 15-åringen och en annan elev skulle undervisas enskilt i ett annat rum än den övriga klassen.

Men 15-åringen kom ändå till klassrummet. När två lärare bad honom lämna klassrummet vägrade han och bad dem flera gånger ”hålla käften.”

15-åringen hade en penna i handen. Enligt läraren sa eleven att han skulle sticka pennan i halsen på henne så att hon dör.

Fem dagar senare skrev läraren ned vad som hänt, vilket slutade med att en polisanmälan gjordes. En annan lärare som var närvarande bekräftar i huvudsak hennes uppgifter.

Eleven själv har i förhören berättat att han inte ville vara i det rum i källaren som hans undervisning flyttats till. Han medger att han var irriterad och så att han hade lust att sticka läraren med pennan. Men han sa inget om att hon skulle dö.

15-åringen döms nu för olaga hot till 20 timmars ungdomstjänst, som skall samordnas med ett påverkansprogram som han ska genomgå i socialtjänstens regi.

Mer läsning

Annons