Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33-åringen från Hofors kvar i häktet

33-åringen från Hofors, känd som tidigare ledare för Solidos i Gästrikland, får sitta kvar i häktet minst två veckor till.

Annons

Han är nu misstänkt för en grov misshandel utanför en krog i Hofors sista juli. En mans slogs och sparkades blodig och fick föras till sjukhus.

33-åringen har pekats ut som en av de skyldiga, men även den här gången har polisen, enligt uppgift, svårigheter att få vittnen till händelsen att berätta. Man väntar också in resultat av tekniska undersökningar från brottsplatsen.

Tingsrätten beslutade på onsdagen att i första hand ge utredarna 14 dagar till att färdigställa utredningen.

Medmisstänkt för Hoforsmisshandeln är en 24-åring från Storvik. Han medgav förlängning av åtalstiden utan ny häktningsförhandling.

33-åringen från Hofors var ledare för Solidos i Gästrikland som fram till 2006 var anhängarklubb till Bandidos. Han satt i fängelse fram till 2010 och har sedan dess varit misstänkt, gripen och häktad för flera allvarliga brott.

För ett olaga frihetsberövande där han hade en man inlåst i bakluckan på bilen fälldes han i tingsrätten, men friades i hovrätten.

För ett skott i benet på en man i Sandviken åtalades han, men frikändes av Gävle tingsrätt. Det målet är nu överklagat till hovrätten.

Mer läsning

Annons