Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

35 000 för 60 procents tjänst

/

När Eira Källgren slutar som kommunchef 2011 får hon fortsätta att arbeta inom kommunen på 60 procent, med 65 procent av sin chefslön. Detta enligt uppgift till Arbetarbladet.

– Det här är en fallskärm som heter duga, säger Folkhemmets Kent Olsson som ogillar beslutet.

Annons

Den sista augusti gick Eira Källgrens sex åriga förordnande som kommunchef ut. Kommunstyrelsen har dock beslutat att förordna henne som chef i ytterligare ett år. Därefter ska hon på egen begäran lämna chefsuppdraget.

Hon har en anställningstrygghet som gör att hennes anställning då övergår i en tillsvidareanställning inom kommunen. Vad hon ska jobba med i framtiden är oklart.

Enligt ett avtal som kommunstyrelsen godkände i förra veckan ska hon bara jobba 60 procent, men enligt uppgift till Arbetarbladet med 65 procent av hennes nuvarande chefslön.

– Hon får en rejäl löneökning som kompensation för att hon går ner i tid. Det kunde jag inte godta, säger Kent Olsson från Folkhemmet som reserverade sig mot beslutet att godkänna kommunchefens nya avtal.

Kommunalrådet Marie-Louise Dangardt (S) som ska skriva det nya avtalet har ett helt annat perspektiv.

– Jag ser inte det som en fördel för henne, utan som en förtjänst för kommunen. Det är ett sätt för kommunen att spara pengar. Hon får bara jobba 60 procent och det tjänar vi kring 100 000 kronor om året på, säger Marie-Louise Dangardt (S).

Hon menar då i jämförelse med det avtal som Eira Källgren haft tidigare. Där skulle hon, efter att ha lämnat kommunchefsuppdraget, haft rätt till en tillsvidareanställning på 100 procent, med 85 procent av sin chefslön i betalning. Det skulle innebära att kommunen behövde betala henne en lön på 46 000 kronor i månaden mot de 35 000 som hon nu kommer få.

För Eira Källgren personligen är det dock en vinst. Enligt uppgift till Arbetarbladet kommer hon få 35 000 kronor för 60 procents tjänstgöring. Det är 65 procent av hennes nuvarande månadslön på 54 000 kronor.

Men det är ingenting som Marie-Louise Dangardt har problem med.

– Min uppgift är att se till kommunens bästa och på det här viset sparar vi pengar.

Generellt ogillar hon dock avtalen som finns skrivna med cheferna.

– Det finns anledning inför kommande rekryteringar att se över chefsavtalen. Det blir väldigt dyrt för kommunen att ha kvar en chef på en väldigt hög lön och det är svårt att hitta motsvarande arbete inom kommunen.

Mer läsning

Annons