Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

500 000 kronor till ny utbildningssatsning i Hofors

Under måndagen hölls kommunfullmäktige i Hofors där man bland annat röstade "ja" till den nya utbildningssatsningen Studiespåret.

Annons

Det blev ett enväldigt "ja" under Hofors kommunfullmäktigemöte i måndags när ärendet kring Studiespåret kom upp på agendan. Studiespåret går ut på att låta ungdomar studera med bibehållet försörjningsstöd under en period för att komplettera sitt gymnasiebetyg.

– Det handlar om unga som har problem med att klara studierna på egen hand. Många kompletteringskurser sker ju på distans, och vi tror att det är viktigt med struktur och hjälp på vägen, säger Kenneth Axling (S).

De 500 000 kronorna som kommer läggas på projektet kommer dels att gå till lokaler där man kan hålla lektioner, men också för att anställa en pedagog.

– Det gäller verkligen att hitta en bra person för att en sådan här satsning ska fungera, det går inte att anställa vem som helst, menar Axling och förklarar att förhoppningarna är att projektet kan starta i höst.

I Sandviken har man sen tidigare gjort ett liknande projekt vid namnet Språngbrädan, och Axling ser positivt på vilka resultat man har fått där.

– Språngbrädan har ju blivit väldigt lyckad, så jag tror det här kommer bli jättebra för Hofors, säger Axling.

Mer läsning

Annons