Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adel ber inte om ny lägenhet när hans hus rivs

/

Enayatulla Adel från Afghanistan som lever gömd har sin lägenhet i ett av de hus som nu ska rivas. Han har inte bett om att få en ersättningslägenhet, i stället har han i dagarna sagt upp sitt kontrakt.

Annons

Det är snart ett år sedan som Enayatulla Adel fick ett beslut om att han skulle utvisas till Afghanistan. Sedan dess har han levt som gömd, men trots det har han haft sin lägenhet i Hofors kvar. Tills nu.

– Hans lägenhet betydde mycket för honom och därför har vi, hans vänner, sett till att han har haft den kvar, säger en av Adels bästa kompisar.

Adel bekräftar själv att lägenheten har varit viktig för honom när Arbetarbladet når honom på telefon.

– En egen lägenhet gör att man känner sig hemma. Jag kunde göra vad jag ville där och det gör att man känner sig fri, säger han.

Ändå vill han inte ha någon ersättningslägenhet när hans hyreshus nu rivs.

– Jag hade hoppats att allt skulle gå bra och ordna sig så att jag kunde komma tillbaka, men nu har det gått jättelång tid och inget har hänt i mitt ärende och jag vet inte hur lång tid det kommer att ta. Därför vill jag att min kompis nu ska slippa betala min hyra, säger han.

Migrationsverkets riktlinjer är desamma nu som förra våren. Då protesterade Enayatulla Adels klasskompisar och lärare. De tyckte att det rådde väpnad konflikt i Afghanistan och därför borde ingen utvisas dit, men de fick inget gehör.

Men Enayatulla Adel hoppas fortfarande att han en dag ändå ska kunna återvända till Hofors.

– Jag längtar

tillbaka och

det skulle vara bra att bo där, det finns bra

människor där, säger

han.

Mer läsning

Annons