Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adel fick avslag igen

/

Enayatulla Adel har än en gång fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd. I förra veckan tog Migrationsverket ett nytt beslut om att han inte får stanna.

Annons

Myndigheten anser inte att den nya bevisning som Adels juridiska ombud Thabo Muso lagt fram räcker som skäl till att han ska få stanna.

Besviken och förvånad

Migrationsverket anser fortfarande att det inte råder väpnad konflikt i den provins i Afghanistan Adel kommer ifrån.

– Jag har pratat med Adel på telefon och han är besviken och förvånad över avslaget, säger Thabo Muso, som tänker överklaga Migrationsverkets beslut till Migrationsdomstolen.

Adel gick under jorden i april förra året efter att han släppts från Migrationsverkets förvar i Gävle.

Några dagar innan hade han förts bort av gränspolisen, men halvvägs till flygplatsen avbröts avvisningen efter ingripande av FN:s flyktingorgan UNCHR.

Stoppades tillfälligt

Avvisningen var dock bara tillfälligt stoppad eftersom Migrationsverkets bedömning att det inte var tillräckligt farligt i Afghanistan stod fast.

När Adel valde att gå under jorden var det bara någon månad kvar till han skulle ta studenten från Björkhagsskolan i Hofors och han hade precis fått besked om att han blivit antagen till Högskolan i Gävle.

Hans skolkamrater och lärare, liksom många Hoforsbor och lokala politiker, har engagerat sig i Adels sak och protesterat mot hans avvisning och hur hans ärende behandlats.

Besviken och förvånad

– advokaten överklagar

Mer läsning

Annons