Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akita kördes ihjäl – föraren smet

/
  • Hundar. Britt-Marie Eriksson saknar sin finska lapphund Akita. Hunden blev ihjälkörd på riksväg 68 i Hästbo för drygt två veckor sedan, men föraren smet. Sedan tidigare äger hon två vorsteh, en pointer och en blandrashund.
  • Smet. Den förare som körde ihjäl den finska lapphunden Akita på riksväg 68 i Hästbo har inte hört av sig. Ägaren Britt-Marie Eriksson befarar att hon aldrig får veta om Akita led innan hon dog.

Föraren som körde ihjäl den finska lapphunden Akita smet. Ägaren Britt-Marie Eriksson befarar att hon aldrig kommer att få svar på om Akita led innan hon dog.
– Jag tycker att den som körde på henne ska höra av sig, säger hon.

Annons

Den finska lapphunden Akita tog sin sista kissrunda sent på kvällen 28 oktober. Av någon anledning sprang hon ned till riksväg 68.

Efter en stund kom en man upp till Britt-Marie Erikssons granne och berättade att han hade hittat en ihjälkörd hund på vägen.

– Jag vet att jag brast i min uppsikt över Akita, jag står ju som ägare, men jag tycker att den som körde på henne ska höra av sig, annars får jag aldrig veta om hon led, säger Britt-Marie Eriksson.

Sedan tidigare har hon fyra hundar, två vorsteh, en pointer och en blandrashund. Men Britt-Marie saknar ändå Akita.

Hon berättar att mannen som hittade Akita hade sett en bil och en människa på platsen där hon låg. Innan han kom fram satte sig personen i bilen och åkte iväg.

Hans-Olof Sundström vid polisen i Gävle, säger att det är ovanligt att förare smiter när de har kört på hundar.

– Vi får in en handfull ärenden varje år. Det här fallet rör sig om en smitning, säger han.

Britt-Marie Eriksson tänker inte polisanmäla smitningen om föraren hör av sig.

– Jag vill bara ha ett avslut, säger hon.

Mer läsning

Annons