Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Hofors en skräpkommun att leva i?

/
  • UTSTÄLLNING. Bodil Karlström, bibliotekarie på Hofors bibliotek, hoppas att många Hoforsbor vill bidra med sin bild av hur det är att leva i kommunen.

En lågstatuskommun – eller en ort som sprudlar av kreativitet? Nu ska Hoforsborna själva få ge sin bild av kommunen, i en utställning på biblioteket.

Annons

– Alla medel är tillåtna för att uttrycka sig, säger bibliotekarien Bodil Karlström.

Hur är det egentligen att leva i Hofors nu? Det vill Hofors bibliotek ta reda på. Därför samlar man nu in material till en utställning om kommunen – och alla får vara med och bidra.

– Det kan till exempel handla om att skriva en novell eller livsbeskrivning. Andra kanske målar en tavla, eller skriver en låt. Alla medel är tillåtna, säger Bodil Karlström.

Målet är att kunna ge en bild av vad Hoforsborna själva tycker.

– Tycker de som bor här verkligen att Hofors är en skräpkommun? Ofta får man ju höra det, att det är en lågstatuskommun. Men samtidigt finns det väldigt många kreativa människor här, särskilt unga som spelar musik och målar.

Nu sätter biblioteket upp lappar, affischerar och hoppas att så många som möjligt av Hoforsborna bidrar med sin bild av orten. Man har också skickat ut inbjudningar om att medverka både till politiker och andra kända namn i kommunen.

– Jag tror att många har mycket att berätta. En del kanske har jobbat på bruket och blivit arbetslösa tidigare och tänker på hur det ska bli nu. Unga kanske funderar över om de ska flytta eller bo kvar. Jag tror det är många som tänker på sin existens just nu i Hofors, med tanke på det ekonomiska läget.

Allt från oljemålningar till lapptäcken eller rocklåtar om Hofors är alltså välkomna i utställningen.

– Vill man göra en jätteskulptur ska jag försöka få in den också, lovar Karlström.

Mer läsning

Annons