Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åslund tackar nej till pension

Hofors kommunledning vill köpa ut Pär Åslund genom att låta honom gå i pension flera år i förtid. Det budet har kommunen kommit med sedan kyrkoherde Stefan Nilsson kopplats in som medlare. Men Pär Åslund godtar inte förslaget.

Annons

Arbetarbladet har länge följt och rapporterat om tvisten mellan kommunledningen och Pär Åslund.

Bråket har pågått under många år och ärendet är även uppe i tingsrätten där det snart kommer att hållas en huvudförhandling.

Som ett sista försök att slippa rättprocessen har Ockelbos kyrkoherde Stefan Nilsson anlitats som medlare mellan parterna. Tanken är att de ska komma fram till en gemensam överenskommelse.

I de samtalen försöker kommunledningen nu, för andra gången, få Pär Åslund att avsluta sin anställning på Hofors kommun.

– 2004 fick jag ett första förslag till förlikning. Jag skulle få fyra årslöner. Jag svarade att jag inte vill att skattebetalarna ska ge mig pengar utan att jag utför något jobb åt dem. Redan då krävde jag en skriftlig ursäkt. Men det kostade tydligen för mycket, säger Pär Åslund ironiskt.

Nu har alltså kommunledningen ytterligare en gång gett Pär Åslund ett erbjudande om att sluta. Han förelås gå i pension trots att det är nästan tre år kvar innan han fyller 65 år.

– Det här har kostat mig så mycket, välbefinnande, hälsa och familj, därför går jag gärna i pension. Men först måste jag få en ursäkt för de kränkningar jag har blivit utsatt för, säger han.

I ett brev till kommunstyrelsen tackar han därför nej till förslaget om förlikning.

Eira Källgren som är kommunens högsta chef vill inte kommentera ärendet alls.

– Interna samtal och diskussioner som rör medarbetare är inget som jag pratar om med pressen. Det är uppgörelser mellan den enskilda personen och arbetsgivaren, säger hon.

Mer läsning

Annons