Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta unga i Hofors åtalas för 17 olika brott

Åtta ungdomar mellan 17 och 22 år, två av dem unga tjejer, åtalas misstänkta för sammanlagt 17 olika brott.

Det handlar bland annat om flera misshandelsfall, bilstölder, villainbrott och narkotikabrott.

Annons

Men det handlar inte om något egentligt ungdomsgäng, enligt åklagaren, snarare om en lös konstellation av brottsbenägna ungdomar.

– Några av dem har begått brott med varandra, sedan har de i sin tur begått brott med andra. Tillsammans blir det många inblandade och många brott, säger åklagaren Joakim Johansson.

Ungdomarna kommer från både Hofors, Gästrike-Hammarby, Gävle, Falun, Ljusdal och Nykvarn.

Vid ett inbrott i ett hus på Tullgrindsvägen i Gävle i juni i fjol, där saker för 30 000 stals, ska fyra av ungdomarna ha deltagit, däribland en 20-åring från Hofors. Han åtalas även för en misshandel av sin mamma, gravid i femte månaden vid tillfället.

20-åringen ska vid ett annat tillfälle även ha varit med och slagit sönder en bil, och tillsammans med den 20-åriga tjejen stulit två bilar och kört utan körkort.

En 18-åring från Gävle åtalas dels för villainbrottet, dels för att i december i fjol ha slagit en tre år yngre pojke på Milboskolan och även gett sig på en lärare som försökt stoppa misshandeln.

Han åtalas också för flera fall av narkotikabrott.

En 18-åring från Hofors åtalas för tre fall av misshandel i Hofors förra hösten. Vid en av gångerna fick en två år äldre man allvarliga tandskador. 18-åringen åtalas också för grov rattfylla och olovlig körning.

Mer läsning

Annons