Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avhopp ifrågasätts av allianskollega

Att Alf Persson (M) och Kent Olsson (FHT) hoppar av personal- och ekonomiutskottet i Hofors innebär att oppositionen helt tappar insynen i ett av kommunens viktigaste beredande utskott.
– Det är beklagligt. Nu vet vi ingenting om vad som händer där, säger Hans Larsson (C).

Annons

I utskottet förbereds alla tunga frågor som rör kommunens ekonomi och personal av en grupp politiker tillsammans med de högsta tjänstemännen. Efter avhoppet blir Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ensamma kvar, något som Hans Larsson ifrågasätter. Han tycker att allianskollegorna skulle ha varit kvar och kämpat på.

– Det är lätt att hoppa av. Det hade varit bättre att fortsätta protestera och löpa linan ut, anser han.

FP-ledaren Hans Backman är mer förstående.

– Jag har hört deras argument och har de inget inflytande så faller hela tanken.

– Jo, men det är ändå viktigt att få någon lyhördhet från majoriteten och det har Alf inte känt att han fått. Man jobbar ändå för kommunens bästa och då kan det kännas rätt tröstlöst. Det kan jag känna ibland själv, säger Hans Backman.

Niklas Gillström, ombudsman för Moderaterna i Gävleborg, vill inte kommentera hur lokalföreningarna bedriver sin politik. Han utgår från att den sköts på bästa sätt.

– Vi kan inte sitta på förbundskontoret och säga vad de ska göra. Vi har fått indikationer på att de är missnöjda med situationen i kommunen, det är det enda jag tänker säga. Marie Sahlin

Mer läsning

Annons