Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara murstocken kvar

/
  • Förbannad och ledsen. Krister Johansson står framför det som fram till natten mot tisdag var Hofors motorcykelklubbs samlingslokal.  Nu finns bara resterna kvar av huset efter att en misstänkt mordbrand inträffade och klubben står numera helt utan någon lokal.

I över 30 år hade motorcykelklubben i Hofors sin samlingslokal på Korsåvägen i Hofors. Nu är enbart murstockarna kvar av den gamla byggnaden.

Resten ligger i aska sedan en misstänkt mordbrand inträffade natten till i tisdags.

– Det känns tungt, säger Krister Johansson, kontaktperson för Hofors MCK.

Annons

Grå rök stiger med jämna mellanrum upp från resterna av det som en gång var Hofors motorcykelklubbs klubbhus på Korsåvägen i Hofors.

Alla minnen borta

Det är tisdag och snart ett dygn sedan hela huset brann ner. Kvar är bara grunden och murstockarna. Borta är alla fotografier, utmärkelser och minnen.

– Jag blir så arg och så ledsen. Allt vi gjorde här och collaget med bilder som vi nyligen hade satt upp, allt det är borta, säger Krister Johansson, kontaktperson för klubben.

30 år i huset

Han tänker tillbaka på de 30 år som klubben hade det lilla huset som en naturlig samlingsplats. Hur klubbens medlemmar hjälptes åt att byta ut golvplankor, sätta in toalett och göra huset till vad det var fram till natten mot tisdag.

– Så mycket tid och pengar vi lade ner, och så kul vi hade. Vi skulle ha haft vårstädning här snart och avslutat som vanligt med att grilla. Nu vet vi inte vart vi ska ta vägen, säger Krister och tittar med tom blick på resterna det som finns kvar av huset.

Inget gick att rädda

När räddningstjänsten kom till platsen strax före klockan elva på måndagskvällen var huset så pass övertänt att inget gick att rädda. Eftersom man heller inte har hittat några naturliga orsaker till branden misstänkte polisen snabbt att det rörde sig om en mordbrand.

– Med största sannolikhet har branden startat i en bil som stod parkerad bara några meter från huset, och en bil börjar ju inte brinna helt plötsligt av sig själv, säger Mikael Hedström, presstalesman vid Polismyndigheten i Gävleborgs län.

Under tisdagen var polisens tekniker på plats med hund för att säkra eventuella spår på platsen. Men arbetet kunde inte fullföljas helt eftersom det fortfarande var väldigt varmt vid resterna av huset. Teknikernas arbete kommer därför att fortsätta på torsdag, enligt Mikael Hedström. Några misstänkta har polisen ännu inte gripit.

– Jag hoppas man får tag i de som har gjort det här. Och gör polisen det skulle de personerna få bygga upp huset på nytt, säger Krister Johansson.

Mer läsning

Annons