Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärbara datorer ska locka fler att söka natur och samhäll

Alla ettor på samhälls- och naturvetenskapliga programmet kan få egna bärbara datorer nästa höst. Det är ett lockbete för att få fler sökande.

Annons

Antalet nya gymnasieelever blir allt färre. I Hofors märks det tydligast på programmen för samhällsvetenskap och natur, SP och NV, som i år hade mycket få sökanden.

För att öka attraktionen för programmen vill man nu locka med bärbara datorer till alla ettor som börjar på SP eller NV till nästa höst. Om det ger fem nya sökanden som annars skulle ha valt en gymnasieutbildning i en annan kommun så skulle investeringen betala sig bra.

Gemensam ingång

Utöver bra marknadsföring för Björkhagsskolan ser man det också som ett bra pedagogiskt redskap i undervisningen. Därför hoppas nu intagningsutskottet att Barn- och utbildningsnämnden står bakom förslaget som politikerna ska ta ställning till på nästa nämndmöte.

Sedan tidigare finns beslut om att på prov göra en gemensam ingång för natur och samhällsprogrammen från nästa höst. Förutsättningen är att det liksom i år blir färre än 25 elever sammanlagt i de båda programmen.

Alla elever kommer då att läsa gemensamma kurser under hela första terminen för att sedan dela upp sig i respektive inriktning. Vissa kurser kommer dock att samläsas även under resten av utbildningstiden.

Sammanlagt 1 000 av programmens 2 500 poäng blir gemensamma.

Mer läsning

Annons