Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bastubutiken får köpa fastighet av kommunen

Innehåller den mark som kommunen vill sälja till Bastubutiken föroreningar? Ingen kan i dagsläget svara på frågan. På måndagskvällen gav kommunfullmäktige dock klartecken till en försäljning av marken.

Annons

Bastubutiken i Hofors vill expandera och har frågat kommunen om företaget får köpa en närliggande fastighet. I går gav kommunfullmäktige klartecken för en försäljning

Moderaterna var oeniga

 

Men beslutet i kommunfullmäktige föregicks av en debatt och moderaternas gruppledare Ziita Eriksson och Daniel Nyström, m, gick mot kommunstyrelsens förslag tillsammans med den övriga oppositionen. De två övriga moderaterna Alf Persson och Per Tjerneld röstade dock för kommunstyrelsens förslag.

Åslund varnade

 

Ställningstagandet hos oppositionen föregicks av ett debattinlägg från Per Åslund, ledamot Folkhemmet i Hofors och Torsåker. Enligt honom kan marken innehålla föroreningar.

– På den här platsen har man fyllt ut marken med slaggsten. På 30-talet begravdes kor som dött i mjältbrand på samma plats, framhöll Per Åslund under debatten.

Ziita Eriksson, m, röstade jag till en försäljning vid kommunstyrelsens sammanträde, men vid gårdagens sammanträde hade hon ändrat sig.

– Mitt parti vill främja företagande och jag vill inte försätta ett företag i en situation det inte klarar av, säger hon.

Mer läsning

Annons