Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Batteri avåtgärderska rädda Hoforsekonomi

Nu kommer Hofors kommun med ett batteri av sparåtgärder som ska rädda den usla ekonomin.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat om planer på att lägga ned Bodås skola redan i höst och att stänga den nattöppna förskolan.

Nu förbereds berörd personal och föräldrar på att även förskolan i Bodås stängs redan i höst. Barnen ska i stället flyttas till Vinkelboda och Tallbacken i Torsåker.

Det är förslag som tillsammans med ytterligare ett batteri av åtgärder lämnats över till kommunstyrelsen.

Inom barn- och utbildningsnämnden som får tuffa krav på att skära i sin budget ingår även att minska på bidrag till samlingslokaler med närmare 2 miljoner kronor nästa år och framåt.

Även bidragen till studieförbunden föreslås minska med 700 000 kronor och ändrade öppettider på biblioteket ska spara 600 000 kronor per år.

I paketet ingår även en minskning på personalen både på förskolor och skolor.

För kommunstyrelsens del ska det sparas på underhåll av vägar och belysning i glesbygden. Hagaskolans byggnad ska rivas, vilket ska ge en besparing på drygt 5 miljoner kronor från år 2012. Bodås skola ska säljas.

Det ska också bli färre platser på särskilt boende och socialnämnden ska spara flera miljoner kronor genom att ändra sitt arbetssätt för biståndsbedömningar.

Förslagen på besparingar kommer från personal- och ekonomiutskottet. Beslut ska fattas på kommunstyrelsens möte på måndag.

Mer läsning

Annons