Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikna barn köade förgäves

Tio förväntansfulla barn med föräldrar stod och väntade utan för Nya bygdegården i tisdags. De var anmälda till ”Djungelskolan” som Kulturskolan skulle anordna. Men det blev inget pyssel för barnen. Utan att informera föräldrarna ställdes aktiviteten in.

Annons

Emma Lundins son Hannes hade anmält sig till en av Kulturskolans sportlovsaktiviteter. Tillsammans med mellan 10 och 12 andra barn skulle han få tillverka en djungelmask, en djungeltrumma och lära sig dansa djungeldans.

Efter tre eftermiddagars workshop skulle materialet sedan presenteras på en utställning dit alla föräldrar var inbjudna.

Men det blev inget sportlovskul för Hannes och hans kompisar. Ingen från Kulturskolan fanns på plats vid Nya bygdegården i Torsåker på tisdagseftermiddagen.

När de undrande föräldrarna till slut fick tag på en vaktmästare berättar han att lokalerna inte ens var bokade.

– Barnen är ju jättebesvikna nu, säger Hannes mamma Emma Lundin som var en av dem som förgäves stod och väntade på Kulturskolans ledare.

Flera föräldrar försökte få tag på ansvariga utan resultat, men på omvägar kom det fram att aktiviteten var inställd pågrund av för få anmälningar.

Emma Lundin frågar sig nu varför hon och de andra inte fått någon information.

– Jag har skickat ett mejl till kulturskolan och klagat, men jag har inte ens fått svar på det, säger hon.

På Kulturskolans hemsida ber Kulturskolans chef, Ritva Snellman, om ursäkt och hänvisar till att de uppgett en felaktig e-postadress för anmälan. Men Emma Lundin tycker inte att ursäkten är tillräcklig.

– Jag tycker att de här barnen ska kompenseras för det här.

Mer läsning

Annons