Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilister som kör mot rött ljus hot mot elever

/
  • Farlig väg. Eleverna i Klass 4A har vid flera tillfällen upplevt att bilister kör alldeles för fort på Torsåkersvägen. I tisdags skrev de till Hofors kommun och föreslår att hastighetsgränsen sänks.
  • Kör mot rött. Eleverna i klass 4A på Lillåskolan berättar att bilister kör mot rött ljus på Torsåkersvägen. Vägen passerar de dagligen när de ska ta sig till och från skolan.

Eleverna i klass 4A på Lillåskolan har fått nog. Bilister kör alldeles för fort på Torsåkersvägen. Vägen passerar eleverna dagligen när de ska till och från skolan.

Annons

Bilister som kör på Torsåkersvägen håller sig inte till hastighetsgränsen när de kör förbi trafikljusen på Torsåkersvägen. Det tycker eleverna i klass 4A på Lillåskolan. Övergångsstället använder skolans elever varje dag och vid flera tillfällen har eleverna upptäckt att bilister kör mot rött ljus.

– Jag höll på att bli överkörd en gång när jag var på väg över. Bilen hade rött ljus, säger Linus Sundberg i klass 4A.

Hans namne, Linus Holmstedt, har också fått uppleva bilförarnas bristande omdöme.

– Jag var på väg till skolan när en bil körde mot rött. Föraren pekade finger åt mig, säger han.

På tisdagen skrev klassen till Hofors kommun för att göra tjänstemän och politiker uppmärksamma på trafiksituationen vid Torsåkersvägen. ”Varför kan inte bilarna bara stanna istället för att riskera att köra över ett litet barn?”, skriver eleverna.

I skrivelsen föreslår de att hastighetsgränsen ska sänkas och att det vore bra om hastighetskameror sattes upp vid övergångsstället.

Mer läsning

Annons