Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blå Källan har bytt ägare

/
  • NY KRÖGARE. Mikael Karlsson och hans fru tar över Blå Källans lokaler på Faluvägen. Den nya restaurangen får namnet Karlsson kök och bar och kommer till att börja med bara servera luncher.

Hyttbarens förra ägare tar över Blå Källans lokaler.
Den nya restaurangen Karlsson bar och kök serverar till att börja med bara luncher, men målet är att även ha öppet på kvällarna och de har därför ansökt om alkoholtillstånd.

Annons

Restaurang Blå Källan förlorade förra våren rätten att servera öl, vin och sprit. Trots att restaurangägaren överklagade beslutet fick han aldrig tillståndet tillbaka.

Nu tar helt nya ägare över lokalerna på Faluvägen. Den nya restaurangen heter Karlsson kök och bar.

– Än så länge är det bara jag och frugan som jobbar här, säger Mikael Karlsson.

Restaurangen som öppnade förra måndagen serverar hittills enbart luncher, men en ansökan om serveringstillstånd för alkohol har kommit in till kommunen och blir tillståndet beviljat kommer de även att ha öppet på kvällar.

– Vi hoppas kunna servera en trerätters à la carte-meny. Det blir husmanskost, pizzerior finns det redan alldeles för många här i Hofors, säger Mikael Karlsson.

Han har tidigare drivit Hyttbaren inne på Ovakos område, men han sålde den verksamheten förra året.

Mer läsning

Annons