Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Burleskt och naket i Torsåkersrevy

/
  • TYPISKA HOFORSBOR? 2011 års upplaga av Torsåkersrevyn som blir den sjätte i ordningen. Manusförfattaren Pia Möller-Andersen varit med hela tiden och även Mathilda Andersson har deltagit i många år.
  • SANDLÅDEPJÄS. Mathias Heldevik är nykomlingen i det gamla revygänget. Här spelar han en liten pojke som vill bli ”sysselsatt” när han blir vuxen.
  • GLATT GÄNG. Siv Larsson och Mathilda Andersson är två av skådespelarna i årets Torsåkersrevy.

Det är just nu hårdträning i Torsåkers bygdegård inför årets revy. Förutom det gamla vanliga gänget med Pia Möller-Andersen i spetsen står stand-up-komikern Mathias Heldevik på scen.

Annons

”Året runt” är namnet på Torsåkersrevyn årgång 2011. Första scenen utspelar sig på nyårsdagen och allt slutar med nyårsafton. Under året kommer nedläggningen av Hagaskolan på tal och Lidls etablering på orten är också omnämnd.

– Men jag lovar att även utomstående kommer att känna igen sig i mycket. Vi har alltid folk som kommer långväga ifrån i publiken, säger Pia Möller-Andersen som skrivit manus.

I en sandlådepjäs möts Mathilda Andersson och Mathias Heldevik, sistnämnda är en nygammal Hoforsbo som i den här scenen spelar en liten pojke som leker med bilar och vill bli ”sysselsatt” som vuxen. Det är Mathias första år i revyn, men hans skådespelarkarriär är lång.

– Jag började i nyårsrevyn i Hofors som 14-åring, men nu har jag bott härifrån i 7 år.

Han har gått på teaterskola och numera är han även med i Gasta som är en grupp med stand-up-komiker. Suget efter att göra en ny, lokal revy kom när han var och tittade på förra årets uppsättning i Torsåker.

– Jag blev jättesugen på att få vara med här på scenen, säger han.

Sammanfatta årets revy som har premiär 7 oktober i Torsåkers bygdegård får manusförfattaren Pia Möller-Andersen själv göra.

– Det blir burleskt, naket och avklätt, säger hon och tillägger.

– Och glöm inte att nämna att Ronny Jonsson gör musiken. Dessutom får du gärna påminna om att det är jätteviktigt att hänga med i sångtexterna.

Mer läsning

Annons