Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt badvatten i Hoforshallen

/

Vattnet i bassängerna i Hoforshallen håller inte måttet. Flera av värdena är för höga och vattnet är inte godkänt. Men att åtgärda bristerna blir dyrt.

– Vi får vända oss till politikerna, säger verksamhetschef Rolf Larsson.

Annons

Det var i förra veckan som man tog nya prover av badvattnet i bassängerna i Hoforshallen. För ett år sedan hade vattnet haft för höga värden och nu såg det likadant ut igen. Därför har kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektör vänt sig till simhallen och krävt att man tar fram en lista över vilka åtgärder man kan sätta in.

Det handlar i första hand om klorhalten i vattnet som är för hög, vattnet har också ett för högt pH-värde. Men enligt Rolf Larsson är vattnet inte farligt att bada i.

Det handlar enligt Larsson snarare om att man har svårt att hålla sig inom de nya EU-standardvärdena. Och någon enkel lösning på problemen ser han inte.

– Nu har vi ökat genomströmningen av vatten i bassängerna och då borde vi få bättre värden. Men på sikt kan vi inte fortsätta så, det är en alldeles för stor kostnad. Vi får vända oss till politikerna och visa hur stora kostnaderna blir. En annan lösning är att sätta in ett kolfilter men det är en kostnad det med.

Om en och en halv vecka ska man ta nya vattenprover i alla bassänger för att se om värdena blivit bättre. Och senast i november måste man ha lämnat in en åtgärdsplan till miljö- och hälsoskyddskontoret.

Mer läsning

Annons