Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalvik Oil tar över macken i Torsåker

/
  • NY LEVERANTÖR. Björn Larsson som är en delägare till macken i Torsåker är nöjd med det nya avtal som han skrivit med Dalvik Oil som blir ny leverantör av bensin. OKQ8 kommer och gräver upp sina pumpar 25 maj.
  • NYTT AVTAL. Torsåkersmacken äger själva bensintankarna som ligger under jord, men får nu stå för kostnaden för nya pumpar.

Nu är det klart att Dalvik Oil tar över efter OKQ8 i Torsåker. Mackägarna skrev avtal med Dalaföretaget i förra veckan.
– Det känns jäkligt bra, säger delägaren Björn Larsson.

Annons

Ända sedan OKQ8 förra året sade upp avtalet för leverans av bränsle till macken i Torsåker har ägarna varit på jakt efter en ny leverantör. Först nu, bara några veckor innan OKQ8 kommer och hämtar sina pumpar, är det klart att det kommer gå att köpa bensin i Torsåker även fortsättningsvis.

Det lilla Dalaföretaget Dalvik Oil som Arbetarbladet tidigare har berättat om etablerar sig på små orter som de stora oljebolagsjättarna överger. Nu blir de räddningen även i Torsåker.

– Vi skrev kotrakt med dem i torsdags, det är oerhört skönt. Det känns jäkligt bra att hamna med någon det går att tala med. Det är ju ett mindre företag som det är lättare att ha kontakt med, säger Björn Larsson som är en av Torsåkersmackens två ägare.

Dalvik Oil köper sitt bränsle av de stora oljebolagen i Gävle hamn och kör sedan ut det med sina egna tankbilar. De har också sina egna betalkort som kommer att ersätta OKQ8:s kort.

– 25 maj har vi ett stort jippo här. Då klipper vi alla gamla kort och ersätter dem med nya. OKQ8 kommer hit och plockar bort sina pumpar och samtidigt installerar vi de nya, säger Björn Larsson som då välkomnar ortsbefolkningen för att fira övergången.

Torsåkersmacken äger själva bensintankarna som ligger under jord, men får nu stå för kostnaden för nya pumpar. Investeringen beräknas till ungefär en halv miljon kronor.

– Hälften av det kan de få tillbaka av länsstyrelsen som vi nu försöker ansöka hos, säger Björn Larsson.

Det statliga stöd som länsstyrelsen delar ut är pengar som är öronmärkta för att rädda kvar handeln på landsbygden.

Mer läsning

Annons