Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dangardt om Rävlyan: "Svårt att ge bidrag"

/
  • Marie-Louise Dangardt (S) kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

Flera föräldrar samt representanter för Rävlyans nattis kom till kommunfullmäktige i Hofors på måndagen för att vädja. Men deras medborgarförslag togs inte upp.

Annons

Enskilda förskolan Rävlyan är kommunens enda nattis. Under fem år har de drivit arbetet på nätter och helger utan bidrag. Men den övriga förskoleverksamheten får de ersättning av Hofors kommun för.

Flera föräldrar skrev medborgarförslag till fullmäktige för att vädja om bidrag till Rävlyan för den obekväma arbetstiden. Flera föräldrar kom dessutom till kommunfullmäktiges möte i måndags för att vädja till politikerna, uppger Rävlyans företrädare.

– De hann inte behandla ärendet på fullmäktigemötet. Men de hann ha ett extrainsatt möte för vindkraften samma dag. Om det inte finns ett nattis så flyttar ju hela familjer härifrån. Det är väl minst lika viktigt som att avgöra vindkraftsfrågan, säger Marianne Olofsson, delägare av Rävlyan.

Oftast tar det ett par månader för en tjänsteman eller politiker att besvara ett medborgarförslag. Och nu närmar sig sommarens ledigheter.

Rävlyan har sagt att de slutar med sin nattis-verksamhet i mitten av juli om de inte får bidrag.

– Vi måste sätta ned foten nu och få lite press på kommunledningen. Vi jobbar i princip gratis som det är nu, säger Marianne Olofsson.

Kommunalrådet Marie-Louise Dangardt (S) menar att det är svårt att ge bidrag i det här fallet.

– Kommunen är inte huvudman, det är en privat verksamhet. Under 2014 har de fått 2,3 miljoner kronor av Hofors kommun för sin förskoleverksamhet, så jag känner inte igen mig i bilden av att de inte får någonting. Vi har inte heller beställt ett nattis, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Folkpartister tar strid för förskolan Rävlyan

Mer läsning

Annons