Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här ska rädda Hofors ekonomi

Nu kommer de första konkreta neddragningarna i nästa års budget. Nytt är att barn- och utbildningsnämnden ska spara 3,5 miljoner kronor - utöver att den tillfälliga förskolan Stjärnfallet stänger igen.

Annons

Även frysta politikerarvoden är en ny punkt på besparingslistan som annars innehåller alla de försämringar för äldre och vårdpersonal som Arbetarbladet tidigare har berättat om.

Kommunen tar också ytterligare ett steg mot en privatisering av personlig assistans och hemtjänst. Men det är det en fråga som splittrar politikerna inom majoriteten i Hofors. Vänsterpartiet är direkt emot och enligt uppgift finns det medlemmar inom socialdemokraterna som heller inte vill släppa in privata aktörer.

– Det kommer att bli häftiga diskussioner, säger Sören Bergqvist (V), kommunstyrelsens vice ordförande.

Han ser också problem med att genomföra de besparingar inom barn- och utbildningsnämnden på 3,5 miljon ospecificerade kronor som föreslås.

– Jag tror inte man klarar upp det. Vi måste sätta oss ner och diskutera igenom allt igen. Det är väldigt mycket åsikter som går isär, konstaterar Sören Bergqvist.

Men det är bråttom. Redan på måndag nästa vecka ska kommunstyrelsen besluta om budgeten inför nästa år. Inför det mötet ska ett färdigt förslag ligga på ledamöternas bord.

Mer läsning

Annons