Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödad IS-terrorist satt i styrelsen för Hoforsföretag

/

Vid attacken i Paris i november 2015 dödades 130 personer. Mohamed Belkaid var inblandad och efterlystes internationellt. Läckta IS-dokument visar att Mohamed Belkaid bodde i Sverige. Nu har det visat sig att han officiellt fortfarande sitter i styrelsen för ett företag i Hofors, enligt Gefle Dagblad.

Annons

NY ARTIKEL: Dödade IS-terroristen har kopplingar till jagad Brysselterrorist

I förra veckan dödades Mohamed Belkaid, IS-terroristen som var inblandad i terrordådet i Paris, av belgisk polis.

Enligt en artikel i Gefle Dagblad i dag sitter han fortfarande i styrelsen för Hoforsföretaget Gästrike Modulbyggnad & Förvaltnings AB.

2010 kom Mohamed Belkaid till Sverige, då han gifte sig med en svensk kvinna. Han dömdes flera gånger för stöld och brott mot knivlagen under sin tid i Sverige. Och han blev invald i två företagsstyrelser. Det ena heter MXM Bygg AB och det andra, med säte i Hofors, är Gästrike Modulbyggnad & Förvaltnings AB. Företagets verksamhet har varit vilande de senaste åren. De ska ha redovisat utgifter, men inga inkomster.

I båda företagsstyrelserna har Mohamed Belkaid varit suppleant. En 50-årig man är ordinarie ledamot. Tillsammans har de två utgjort hela styrelsen. Gefle Dagblad har sökt 50-åringen utan resultat.

Ursprungligen kom Mohamed Belkaid från Algeriet. I det IS-register som nyligen läcktes till Sky News framkom att han bodde i Sverige. Han ska fortfarande vara folkbokförd på en adress i Märsta.

Enligt belgisk polis sköts Mohamed Belkaid ihjäl av en prickskytt. I huset han sköts i ska flera personer med koppling till parisdådet ha vistats. Bland annat hittades fingeravtryck från Salah Abdeslam som nu är gripen.

Mohamed Belkaid ansökte till IS för att bli självmordsbombare, enligt de läckta registren. I desamma framgår att han uppskattade sina kunskaper om islam som "basic". Han anslöt sig till terrororganisationen 2014.

Gästrike Modulbyggnad & Förvaltnings AB:s verksamhet är enligt bolagsverket att "bedriva försäljning, import, export, uthyrning och förvaltning av byggnader, byggnadsmaterial, maskiner och verktyg inom bygg och verkstad främst sågar, klyvar, borrmaskiner, spikpistoler, bilriktningsverktyg, billackeringsverktyg samt uthyrning av personal i anslutning härtill och därmed förenlig verksamhet."

Mer läsning

Annons