Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eklund förföljde Pernilla Hellgren genom Falun

Anders Eklund ströp Pernilla Hellgren. Ett vittne såg honom sitta över henne medan han höll sina händer runt hennes hals. Den rättsmedicinska undersökningen visar utan tvivel att hon ströps till döds.

Annons

I flera förhör ändrade Anders Eklund sin version. Han sa vid upprepade tillfällen att de gick tillsammans från centrala Falun på natten 4 juni 2000 och att de talade med varandra.

Men vittnesuppgifter säger något annat. Han förföljde henne och hon gick fort. Han hann ikapp henne och välte omkull henne. Hon blev omtöcknad av fallet och började blöda.

Under förhören genomskådade polisen Anders Eklunds lögner. Han påstod bland annat hon gick med på att ha samlag med honom och att han kunde följa med henne hem. För polisen var Eklunds påstående obegripligt. I förhöret som hölls den 25 april i år sägs följande.

N: Efter att hon då har erbjudit dig att följa med hem till henne. Och du tycker att ni ska ha sex i skogen och det vill inte hon.

E: Ja

N: För mig låter det helt otroligt. Du ville ju ha sex och du får chansen att följa med henne hem till bostaden. 

E: Ja.

Anders Eklund släpade sedan upp Pernilla Hellgren i en skogsslänt, klädde av henne och hade sex med henne. Strax efter det ströp han henne. Halv fyra på morgonen var han hemma i sin bostad i Torsåker.

 

Mer läsning

Annons