Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever fick larv i brödet

/

Annons

Under tisdagen serverades Björkhagsskolans elever sitt hårdbröd med extra toppning - larver och något som liknade spindelväv.

– Man blir ju ganska äcklad om man säger så, säger eleven Rasmus Lindström.

Han tog en bild på brödet och postade den på Twitter. Där fick den snabbt spridning mellan eleverna.

– Vi börjar bli trötta på det. Det har hänt innan också, säger Rasmus Lindström.

I vintras kunde Arbetarbladet berätta om ett annat tillfälle då det dök upp larver ur brödet på en skola i Hofors. Då var det elever vid Petréskolan som upptäckte larvernai ett hårt tunnbröd, men båda skolorna får sin mat från samma leverantör.

Den här gången var det vanliga skivor med rågknäcke som angripits.

– De var inne i paketet och kan inte ha kommit utifrån på något sätt. Det är levande, organiskt material. Sånt kan man ju få hemma också, säger kostekonomen Carin Sundberg.

Brödet har varit inplastat och igensvetsat i ett lägg.

Varför just Hofors skolor verkar vara extra utsatta för larver i bröden har Carin Sundberg inget svar på.

– Det är väl den snabba spridningen i sociala medier som gör att det syns mer nu. Så var det ju inte förr, säger hon.

Inga särskilda åtgärder ska vidtas för att förhindra att samma sak händer igen. Det är bara upp till personalen på skolköken att vara försiktigare i brödhanteringen.

– De måste vara observanta helt enkelt och titta extra noga mellan skivorna i staplarna.

LÄS OCKSÅ:

Larver i brödet på Hoforsskola

Mer läsning

Annons