Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevrådet på Petreskolan öppnar ekologisk t kafé

/
  • Invigning. På måndag invigs Petreskolans kafeteria och bakom nyöppnandet ligger skolans elevråd.Tobias Pettersson, Victor Wembrand, Frida Ahlin, Tobias Lindell, Kimberly Bleckert och Julia Henriksen.Öppnar kafeterian. På måndag öppnar elevrådet på Petreskolan kafeterian som varit stängd sedan i våras. På bilden ser vi elevrådets representanter Robin Lindell, Julia Henriksen, Tobias Pettersson, Victor Wembrand och Kimberly Bleckert.

På måndag invigs den, kafeterian som elevrådet på Petreskolan har kämpat för sedan höstterminens start. På menyn står ekologisk och rättvisemärkt mat och dryck.

Annons

Under vårterminen stängdes kafeterian på Petreskolan. Många av skolans elever blev besvikna och det snappade elevrådet upp. Vid höstterminens start började rådet driva frågan om att öppna kafeterian på nytt.

Och nu har de nått sitt mål. På måndag invigs den.

Under höstterminen har skolans elever lämnat in namnförslag.

– På måndag berättar vi vilket förslag som har vunnit, säger elevrådsrepresentanten Tobias Pettersson.

Många av skolans elever äter inte frukost. Istället går de till centrum för att köpa sötsaker. När kafeterian öppnar kan de köpa en smörgås och någonting att dricka på skolan istället.

Tanken är inte enbart att förse elever och personal med smörgåsar och dryck. Elevrådet har bestämt att kafeterian ska ha ett ekologiskt tema också.

– Vi ska sortera avfallet och vi ska sälja ekologiska och rättvisemärkta varor. Det är bra att göra så mycket som möjligt för miljön, Frida Ahlén, vice ordförande i elevrådet.

– Det ekologiska blir en bra slogan för kafeterian, tillägger Victor Wembrand, ordförande i elevrådet.

Bemanningen sköts av eleverna i årskurs nio och överskottet från försäljningen går till den årliga resan till Stockholm för eleverna i samma årskurs. Eleverna får hjälp av två städerskor.

– Det är fascinerande att se elevernas arbete, det är så givande att stå bakom dem i sådana här projekt, säger Inga-Lill Westling, lärare och vuxenansvarig.

Mer läsning

Annons