Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emmas krokodil ska pryda Hoforshallen

/
  • Nile krokodil. I höst kommer Nile krokodil och hans vänner möta Hoforshallens besökare. Emma Anderstedt har skapat karaktärerna och den målning som ska pryda entrén.

Nile krokodil. Så heter den figur som ska pryda Hoforshallen från och med i höst. Nile och hans vänner bor i kloakerna under badhuset. Allt enligt upphovskvinnan Emma Anderstedt, som nyligen avslutade sereietecknarutbildningen i Hofors.

Annons

När Hoforshallen öppnar i höst ska Nile krokodil och hans vänner pryda entrén. Det är en färgrann krokodil med glatt sällskap. Serietecknaren Emma Anderstedt har skapat figurerna. Målningen är det vinnande bidraget i den tävling som Therése Hodén vid Hoforshallen lyste ut i januari. Emma Anderstedt avslutade nyligen serietecknarutbildningen i Hofors.

På onsdagen visade hon målningen för Arbetarbladet.

Varför valde du en krokodil?

– Jag visste inte vad jag skulle hitta på, men jag tycker om krokodiler och det är ett vattendjur så jag tyckte det passade, säger hon.

Namnet Nile har hon hämtat från floden Nilen, och där lever som bekant krokodiler.

På målningen finns också en bläckfisk. Den finns där eftersom barnen får leka på en stor bläckfisk på fredagarna. Här finns också en älg.

– Jag ville ha med ett nordiskt djur också, säger Emma Anderstedt.

Enligt den tillhörande berättelsen är Nile och hans vänner badhusets beskyddare och bor i kloakerna under badhuset.

– Det finns många myter om att krokodiler bor i kloaker, säger hon.

Mer läsning

Annons