Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tjänst bort på Violen

För få psykiskt funktionshindrade besöker dagverksamheten Violen i Hofors. Därför föreslås nu att personalstyrkan ska minskas med en person.

Annons

Dagcentralen Violen i Hofors ska fungera som en meningsfull sysselsättning för de psykiskt funktionshindrade i kommunen. Verksamheten har funnits i kommunen sedan 1990-talet och bedriver olika sorters sysselsättningar varje vardag som syftar till träning i social samvaro.

Tappat besökare

Men Violen tappar allt fler besökare på grund av att de har avlidit eller gått vidare till arbetsinriktad sysselsättning vid Centrum för arbete. Därför anser nu omsorg för funktionshindrade i kommunen att två heltidsanställda årsarbetare är för många.

– Besökarna till Violen är i dag mycket mer utåtriktade i dag och inte institutionsskadade som de var längre tillbaka. De vill i större utsträckning bo i sina lägenheter och göra saker på egen hand, säger Kenneth Grönlund.

En mindre

Tendens med färre besökare förväntas fortsätta. Därför menar man att det är legitimt att dra ner på personalstyrkan med en person.

– Det är inte så att vi inte förändrat verksamhet och att det är därför som besökarna inte kommer. Under de här 20 åren har mycket hänt men det tilltalar inte besökarna, säger Kenneth Grönlund.

Mer läsning

Annons