Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facket gillar inte ny städorganisation i Hofors

All
städpersonal


i Hofors kommun flyttas över till en gemensam städorganisation hos Hoforshus. Det är innebörden av ett förslag som kommunstyrelsen tar ställning till på måndag.

Annons

Fackförbundet Kommunals klubbordförande Kristina Karlsson är kritisk och befarar att den nya organisationen leder till försämrad arbetsmiljö.

Kommunen vill uppnå en effektivare städning i kommunens lokaler och planerar nu att bilda en gemensam städorganisation. Den ska ligga under Hoforshus. När den nya organisationen ska införas framgår inte av förslaget.

I förslaget ställer kommunledningen upp två alternativ till. Det ena går ut på att en samlad städorganisation samlas under kommunstyrelsen. Det andra alternativet innebär att all städverksamhet läggs ut på entreprenad.

Kristina Karlsson, klubbordförande för fackförbundet Kommunal, är kritisk mot kommunens planer.

– Vi vet att skolorna vill införa kvällsstädning och det innebär att personalen får arbeta intensivare. Sker städningen dagtid får personalen små pauser när lektioner pågår i klassrummen, säger hon.

Hon befarar också att löneutvecklingen kan försämras om all städning ska läggas under Hoforshus.

– På sikt ser vi också en risk för att städningen läggs ut på entreprenad om den ska tillhöra en samlad organisation, säger Kristina Karlsson.

Facket gillar inte ny städorganisation i Hofors

Mer läsning

Annons