Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartister tar strid för förskolan Rävlyan

/

Folkpartisterna Hans Backman och Arne Evertsson vill kämpa för att förskolan Rävlyan ska fortsätta ha sin nattisverksamhet.
– Jag kan inte förstå att man från kommunledningens sida inte har tagit tillvara på den här möjligheten, säger Hans Backman (FP).

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat om den privata förskolan Rävlyan som drivit sin nattisverkamhet utan ersättning i fem år. Nu planerar de att stänga sin verksamhet på obekväm arbetstid om de inte får bidrag för sitt arbete.

Nu ger sig företrädare för Folkpartiet in i debatten och tar strid för att nattiset ska kunna hålla öppet.

– Vi känner att det här är en service som man från statligt håll uppmuntrat. Från och med 2016 ska det komma ett ytterligare tillskott av pengar till den här typen av verksamhet. Vi tycker att vi ska stötta den förskolan vi har, Hans Backman (FP).

Hans Backman har tillsammans med partikollegan Arne Evertsson väckt en motion till kommunfullmäktige i Hofors.

I den skriver dem att det redan i dag är möjligt att söka statsbidrag för verksamheter som Rävlyans nattisverksamhet. Ett sådant bidrag motsvarar cirka 70 000 kronor.

– Vår uppmaning till kommunledningen är att kommunen sätter ner foten och gör den här ansökan så att de kan fortsätta med sin verksamhet, säger Hans Backman.

Om verksamheten stängs är han rädd för att barnfamiljer kommer att flytta från Hofors. Många arbetar skift i Hofors i och med företagen Ovako och Sandvik. Men även inom andra branscher som vården hör skiftarbete till vanligheterna.

– Risken är att ett antal barnfamiljer flyttar från kommunen vilket skulle vara olyckligt. Jag kan inte förstå att man från kommunledningens sida inte har tagit tillvara på den här möjligheten. Vi tycker att det här är en jätteviktig fråga, säger Hans Backman.

Mer läsning

Annons