Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar från Bodås ställde politiker mot väggen

/
  • Undrande. Kasper Eklöf undrar hur Hofors kommun kan lägga ned Bodås på sociala och pedagogiska grunder. ”Forskning visar att elever på landsbygdsskolor inte presterar sämre resultat än andra elever”, säger han.

Kasper Eklöf från Bodås tycker att Hofors kommun saknar argument för nedläggningen av Bodås skola.

Annons

De svar han fick från barn- och utbildningsnämndens ordförande Kenneth Axlling, s, vid måndagens sammanträde i kommunfullmäktige gjorde honom inte klokare.
– Skolverket har i en undersökning visat att elever på landsbygdsskolor inte presterar sämre resultat jämfört med andra elever, säger Kasper Eklöf.


På måndagen besökte han och några föräldrar Folkets hus för att ställa frågor till barn- och utbildningsnämndens ordförande Kenneth Axling, s, vid kommunfullmäktiges sammanträde.
– Är det ekonomiskt försvarbart att lägga ned skolan om kommunen samtidigt ska satsa åtskilliga miljoner på centrumförnyelse och genomfart för Faluvägen. Och vad händer när barnen får en och en halv mil till förskolan. Blir det föräldrarna som får skjutsa dem?
– Det är professionen i Hofors kommun som säger att det är olämpligt att gå i en skola ur ett socialt och pedagogiskt perspektiv om det finns för få elever. Och det blir föräldrarna som får skjutsa barnen till förskolan. Det blir tyvärr konsekvensen av en nedläggning, svarade Kenneth Axling.

Mer läsning

Annons