Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Solidosledaren fri igen

Den före detta Solidos-ledaren från Hofors är på fri fot igen. Han var misstänkt för bland annat människorov för att ha stängt in en man i bakluckan på sin bil.

Annons

Men i förra veckan försattes han på fri fot av hovrätten i Sundsvall. Det tyder på att han inte kommer att dömas för brottet.

Gävle tingsrätt dömde honom till ett års fängelse för människorovet. En 35-årig Sandvikenbo fick ett år och två månader för sin medverkan. Men domen överklagades till hovrätten. När förhandlingen där avslutades i fredags beslutade rätten att omedelbart frige båda två.

Den före detta Solidosledaren i Gästrikland hade bara varit ute ur fängelset i några månader när han greps igen av polisen i höstas. 2006 dömdes han till flera års fängelse när polisen sprängde mc-klubben Solidos i Gävle, som då var på väg att bli fullvärdig medlem i Bandidos.

De nya brottsmisstankarna upptäcktes när polisen i september i fjol kontrollerade hans bil i Kungsgården. I bakluckan låg en man instängd. Själv hävdade han att han låg där frivilligt. Men det trodde varken polisen, åklagaren eller tingsrätten på.

Poliserna tog med bakluckemannen till stationen för att de ansåg att han behövde skydd. I baksätet på polisbilen föll han i gråt och skakade. Senare verkade han lättad över att ha blivit omhändertagen.

Mer läsning

Annons