Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt dystert för Hoforshus

Antalet lediga lägenheter i Hofors fortsätter att öka. Bara i år har Hoforshus förlorat drygt 2,7 miljoner kronor på outhyrda bostäder.

Annons

Förra året stod i genomsnitt ungefär 130 lägenheter tomma, 76 av dem ska rivas under 2009. Samtidigt som det rivs fortsätter dock Hoforshus att förlora hyresgäster.

Vid årsskiftet fanns 144 tomma lägenheter och bara i år har ytterligare 27 blivit lediga.

Och trenden verkar hålla i sig. Utifrån antalet redan uppsagda kontrakt konstaterar bostadsbolaget i en sammanställning till styrelsen att över 200 lägenheter kommer att stå tomma i början på augusti.

I budgeten räknar företaget dock bara med en ökning på 33 tomma lägenheter under hela året.

– Det är bedömningen för hur det borde se ut i slutet av året, vi har väl en känsla att det även kommer flytta folk till Hofors, säger Hoforshus vd, Christer Ekendahl.

Redan nu har kostnaden för uteblivna hyror överstigit budget.

I slutet av april hade Hoforshus förlorat drygt 2,7 miljoner, det är ungefär 700 000 kronor mer än beräknat och närmare en miljon kronor mer än samma period förra året.

Förra året hade Hoforshus utöver de förlorade hyresintäkterna även höga kostnader för underhållsarbeten och totalt sett överskred bolaget budgeten för sina bostäder med 2,2 miljoner.

Företagsledningen uppger att det utöver underhåll beror på en räknemiss vid beräkningen av hyresintäkter.

Hoforshus hade nästan ett lika stort minus mot budget för sina industrifastigheter, 2,1 miljoner kronor, även där hänvisas till miss vid beräkning av intäkter och utökade insatser för periodiskt underhåll.

Mer läsning

Annons