Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräsch miljö ska inspirera eleverna till bättre resultat

/
  • NYTT SKA GE RESULTAT. Therese Isaksen, Johanna Hedström, Kajsa Croon och Isabelle Stenberg  i Petreskolans nya teknikhus tillsammans med NO-läraren Ulrika Pettersson.

Samtidigt som Hagaskolan läggs ned satsar kommunen på att rusta Petreskolan som nu ska inhysa alla kommunens elever från årskurs sex. Redan nu står ett teknikhus färdigt med nya NO-salar. Förhoppningen är att den fräscha miljön ska inspirera till bättre resultat.

Annons

Therese Isaksen, Johanna Hedström, Kajsa Croon och Isabelle Stenberg, alla nior på Petreskolan inspekterar nyfiket teknikhusets salar.

Här är det inte bara ny färg på väggarna, dragskåp och nya vaskar, även bänkar och stolar har levererats direkt från fabrik.

– Våra gamla lokaler är i ganska dåligt skick, det är kul med lite förändring, säger Kajsa Croon.

Rusten är en del i ett stort projekt där kommunen satsar sammanlagt 8 miljoner kronor på att bygga om.

Lillåskolan har fått ett nytt mottagningskök, konferenslokal, rektorsrum och expedition. Petre har i första etappen fått det nya NO-salarna.

Mer inspirerande

– Det är en av satsningarna för att få bättre resultat i de ämnena, säger Hans Hellström som är den på kommunen som har ansvar för projektet.

Tjejgänget från nian har inget riktigt svar på om det kan fungera eller inte, men de håller med om att det kan vara mer inspirerande att gå till lektionerna.

– Nu är allt nytt och fräscht i stället för de där tröksalarna, säger Kajsa Croon samtidigt som hon och kompisen Isabelle Stenberg passar på att prova de nya, orangea stolarna.

Svårt att hitta

– Jag tror att det kommer kännas lite roligt för oss alla och på så vis kommer det säkert att påverka, inflikar NO-läraren Ulrika Pettersson.

I en andra etapp ska hela entrén till Petreskolans huvudbyggnad göras om.

Genom att bygga ihop de två huskropparna kommer det bli plats för både rektorer och expedition i nära anslutning till ingången.

– De ska sitta mitt i skolan som det är nu är det nästan svårt att hitta dem, säger Hans Hellström.

Eleverna ska ha sitt utrymme precis utanför i ett stort öppet torg som ska inrymma både biblioteksdel och kafeteria.

– Det är främsta av sociala skäl vi gör den här förändringen, eleverna ska känna att de blir sedda, säger Hans Hellström och räknar upp de tre saker som han hoppas uppnå:

• En miljö som förhindrar dåligt uppförande och mobbning genom att eleverna syns.

• En stilfull entré som visar att värderar våra elever och deras och personalens arbetsmiljö högt.

• Bättre lokalutnyttjande.

Etapp två av ombyggnationen ska nu ut på upphandling. Målet är att allt ska vara klart till nästa terminsstart.

– Förhoppningsvis kan vi börja bygga så fort tjälen släpper, säger Hellström.

Mer läsning

Annons