Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida kan bli Årets unga ledare

/
  • Frida Andersén har barnlektioner, bygger fälttävlanshinder och följer med på tävlingar i ponnyhoppning. Nu är den 19-åriga SM-vinnaren i fälttävlan nominerad till Årets unga ledare.

Trots att Frida Andersén, 19 år, vunnit SM i fälttävlan är hon otroligt ödmjuk och en stor resurs för Hofors Ridsällskap. Därför nominerade ridskoledeltagaren Camilla Axelsson henne till Årets unga ledare.

Annons

Frida Andersén är en av många ideellt arbetande ungdomar som hyllas genom nomineringar till tv-sända Eldsjälsgalan. Hon tävlar dessutom internationellt i fälttävlan och har vunnit bland annat SM.

När Arbetarbladet ringer upp har hon ingen aning om att hon blivit nominerad och blir glatt överraskad. Tanken att sluta engagera sig i ridsällskapet bara för att hon vunnit stora tävlingar har aldrig slagit henne.

– Jag gör ju det här på fritiden och lär mig samtidigt mycket av det, säger Frida Andersén.

Fyra kategorier

I tävlingen är det omkring 500 nominerade i fyra kategorier, där Årets eldsjäl dominerar. Om några veckor vet Frida Andersén om hon har gått vidare till den tv-sända finalen. Totalt blir det 21 finalister, sex av dem är från hennes kategori.

– Chanserna är goda att gå vidare till final, säger Mariana Lucic, som är med och arrangerar galan.

Programmet sänds 30 december i TV4, som samarbetar med föreningslivets spelbolag Folkspel. Vinnaren i respektive kategori får 30 000 kronor.

Mer läsning

Annons