Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra unga män anhållna för rånet på Ica i Torsåker

/

(Uppdaterad 15.34) Polisen har nu anhållit fyra personer misstänkta för inblandning i det väpnade rånet mot Ica Tor-Center i Torsåker på torsdagsmorgonen.

Rånarna är samtliga unga män från Dalarna.

Den femte rånaren är anhållen i sin frånvaro. Också han är från Dalarna.

Annons

Redan vid 14-tiden på torsdagseftermiddagen greps två män i Dalarna misstänkta för det grova rånet mot Ica-butiken i Torsåker på torsdagsmorgonen, då rånarna hotade personalen med knivar och ett pistolliknande föremål, två personer bands och de fem rånarna kom över både pengar och tobak.

En 20-åring anhölls i går misstänkt för grovt rån och 16-åringen anhölls misstänks för grovt rån alternativt medhjälp till grovt rån. Under dagen i dag har ytterligare två personer anhållits, de är båda 19 år gamla. Den femte är anhållen i sin frånvaro. Därmed ska samtliga fem rånare vara inringade.

Gripandet av rånarna har skett i nära samarbete med polisen i Dalarna, som sedan tidigare känner till några av de unga männen.

Redan tidigt efter rånet pekade misstankarna mot Dalarna då en av de bilar som setts i samband med rånet är hemmahörande i Säter. Det var sannolikt den bilen som sågs av vittnen utanför Ica-butiken i Torsåker på morgonen och det var också den bilen som körde i hög hastighet förbi vägbyggt på väg 68 förbi Hästbo i sydlig riktning minuterna efter rånet.

Polisen har anträffat en del saker som kan ha med rånet att göra. Enligt polisens presstalesman Hesam Akbari har inte hela rånbytet anträffats. Hur mycket pengar och tobak rånarna kom över kan han inte svara på.

Mer läsning

Annons