Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla polishuset blir företagarhus

Annons

Fönstren har länge gapat tomma och kommunen har utan framgång försökt sälja det.

Men nu har planerna för det gamla polishuset i Hofors ändrats. Nu väntar en upprusning och en inflyttning av Entré Hofors. Det gamla polishuset på Faluvägen 2 i Hofors har länge stått tomt. Kommunen har försökt att sälja det, men utan framgång och huset har förblivit tomt, fram tills nu.

Nu har kommunstyrelsen beslutat att i stället rusta upp huset för 1,9 miljoner kronor och låta kommunens näringslivskontor och Entré Hofors flytta in där. Pengarna för upprustningen av huset kommer att tas från kommunens planerade överskott för i år som ligger på knappt 8 miljoner kronor.

– För att Entré Hofors ska kunna flytta måste vi rusta upp huset och se till att de får plats, säger kommunstyrelsens ordförande Marie-Louise Dangardt.

I Företagarhuset, där Entré Hofors i dag är placerade, är tanken att Centrum för Arbete tillsammans med Arbetsförmedlingen, invandrarenheten och Försäkringskassan ska flytta in. I dag är dessa verksamheter trångbodda och har länge letat efter en gemensam lokal.

Om det blir Företagarhuset kommer att bestämmas tredje december, då alla fyra verksamheter ska ha sagt om kommunens förslag.

Mer läsning

Annons