Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädje över att de yngre får jobba kvar på Ovako

/
  • MÄRKS I PLÅNBOKEN. Både Anette Hedlblom och Anneli Karlsson har båda jobbat mer än 20 år på Ovako och skulle själva inte riskera att bli uppsagda vid nya varsel, men de är glada för de yngres skull att uppsägningar kunde undvikas. För deras skull är de beredda att leva ett halvår med lägre lön. Men det är inte bara arbetstidsförkortningen som märks i lönekuvertet. Både mindre ob-ersättning och uteblivet femskifts tillägg på 1 500 kronor i månaden försvinner när man gått över till fyrskift på ringsidan.
  • LÄTTAD. Glenn Hagman Westling är en av de som fick behålla jobbet tack vare det nya avtalet om arbetstidsförkortning som fackförbunden slutit med arbetsgivaren Ovako i Hofors.

Glenn Hagman Westling är en av dem som kan andas ut efter att Metalls medlemmar godkänt det nya avtalet om förkortad arbetstid. Han klarade sig precis kvar vid förra varslen och skulle nu ha varit först på tur att få gå. Även hans kollegor som jobbat längre är nöjda.

– Jag känner att jag vill vara solidarisk och jag kan stå ut med det här i sex månader, säger Anneli Karlsson och får medhåll från kollegan Anette Hedblom.

– Men visst känns lönesänkningen i plånboken.

Annons

Arbetarbladet har de senaste dagarna rapporterat om det nya avtalet mellan Ovako och fackförbunden. Det går ut på att både metallare och tjänstemän förkortar sin arbetstid med 12 procent samtidigt som de går ner 8 procent i lön. Avtalet gäller i ett halvår framöver och företaget har då lovat att inte lägga fler varsel.

Berdda att tjäna lite mindre

Nere på Ringverk fyra har det nya avtalet tagits emot väl. De som Arbetarbladet har talat med är beredda att ge upp en del av inkomsten under en begränsad tid för att få behålla sina yngsta kollegor. Trots att det kommer att kännas i den egna plånboken.

– Det gör de väl för alla som är drabbade, mer eller mindre. Jag lär få tänka på vad jag gör och vad jag lägger pengarna på. Men jag tycker det är bra – bättre än att sparka folk, säger Anette Hedblom.

Dra ner på nöjen

– Jag sade ifrån mig tidningen, Gefle Dagblad, i dag och det blir väl att dra ner på snus, cigaretter och nöjen, säger Anneli Karlsson som även hon vill vara solidarisk med de som annars riskerar uppsägning.

Glenn Hagman Westing som bara jobbat fem år på Ovako är tacksam. Han är en av dem som behövt gå och oroa sig för att behöva gå hem, men som nu kan dra en lättnadens suck.

– Det skulle bli högt upp i åren om någon fick gå nu. Jag blev sist kvar i förra vändan och därför visste jag att jag skulle bli först ut.

Han har sambo och två barn hemma.

Gå ner i tid helt okej

– Det betyder otroligt mycket att få behålla jobbet. Att gå ner i tid är helt okej, visst känns det, men det är betydligt bättre än att ha arbetsförmedling och a-kassa flåsande i nacken, konstaterar Glenn Hagman Westling.

För företaget är vinsten med att slippa varsel att startsträckan är kort när konjunkturen väl vänder och det förväntar man sig att den gör i början på nästa år.

– Vår förhoppning är att det här ska räcka. Vi väntar oss att orderingången successivt ökar under resten av året och framför allt nästa år, men det är inget som vi har några garantier för, säger Ovakos platschef i Hofors, Sten Lyckström.

En vanlig lösning

Han poängterar att förkortad arbetstid är en lösning som blivit vanligare och vanligare, särskilt i stålbranschen.

– Men det kan inte pågå hur länge som helst och vi har redan varit uthålliga.

Mer läsning

Annons