Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GR Sanering köps upp av Solnaföretag

GR Sanering med huvudkontor i Hofors köps av serviceföretaget Coor Service Management. Roger Hydén, vd GR Sanering, ser försäljningen som en möjlighet för företaget att utvecklas.

Annons

Nu står det klart att det Hoforsbaserade företaget GR Sanerings vd Roger Hydén säljer 80 procent av sina aktier till Coor Service Management, Nordens ledande aktör inom servicemanagement. För GR Sanering innebär det att företaget får ett starkare ägandeskap samt att de kan erbjuda ett bredare koncept.

– Trenden går mot allt bredare avtal och vi är ju väldigt nischade i dag. Men med Coor kan vi erbjuda paketlösningar och bli attraktivare för kunderna, säger Roger Hydén.

Den nya majoritetsägaren är ett betydlig större företag med cirka 3 700 medarbetare och huvudkontor i Solna. GR Sanering, som har 130 anställda, kommer dock inte att försvinna från Hofors. Inte heller kommer personal att sägas upp.

– Det är snarare åt andra hållet. Vi kommer göra en offensiv satsning som stärker oss och tryggar arbetena, säger Roger Hydén.

Att förvärvet sker just nu när GR Sanering slår vinstrekord handlar enligt Roger Hydén att man måste fortsätta utvecklas för att inte tappa konkurrenskraft. Avtal om förvärvet har skrivits och köpet beräknas gå igenom den tredje november.

Mer läsning

Annons