Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han terroriseras av skytt

/
  • Skadegörelse. Det krävs bara ett skott för att fönstren ska förstöras.
  • Tröttnat. Ola Holgersson fastighet blir ständigt utsatt för skadegörelse. Många gångar har han fått restaurera fönstren för att någon skjuter mot dem med luftgevär.

Handblåsta fönsterglas som gång på gång skjuts sönder.

Polisanmälningar hjälper inte längre Ola Holgersson som varje morgon vaknar upp till en hobbylokal som blivit utsatt för skadegörelse.

Annons

Under 20 års tid har Ola Holgersson till och från arbetet med att restaurera en gammal smedja från sekelskiftet i Hofors. Med material från den svunna tiden försöker han återskapa smedjan till ett befintligt skick och göra den användbar igen.

Men de senaste veckorna har hans restaurering enbart kommit att handla om fönstren i fastigheten. Flera gånger i veckan skjuter någon sönder fönstren med luftgevär.

– De senaste veckorna har fönstren var och varannan dag varit sönderskjutna när jag kommer hit på morgonen. Det hjälper inte vad jag än gör, säger Ola Holgersson.

1000 kronor kostar det Ola per gång att laga ett fönster. Han har polisanmält skadegörelsen flera gånger, och har även fått polisen att patrullera vid fastigheten. Men det hjälper inte.

– Kommer det en polisbil är det väl självklart att ingen står med ett luftgevär riktad mot fönstret, säger han.

Nu vädjar han till de som skjuter sönder fönstren att sluta.

– Allmänheten får gärna hålla ögonen öppna för vad som händer här under kvällarna, säger han.

Mer läsning

Annons