Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här börjar byggandet av Torsåkers nya lägenheter

Nu har det till slut satt igång – bygget av ett seniorboende i Torsåker. I går togs det första spadtaget på området intill Spelmannen och redan till våren ska det gå att flytta in.
– Äntligen! Det känns fantastiskt, säger kommunalråd Marie-Louise Dangardt och strålar.

Annons

De senaste åren har Hoforshus mest tvingats att syssla med att riva övertaliga hyreshus. Därför var glädjen stor när kommunen och bostadsbolaget i går kunde starta bygget av helt nya bostäder i kommunen – dessutom i Torsåker där Hoforshus inte har byggt hyresbostäder sedan slutet av 70-talet.

Snickarna gillar jobbet

Sammanlagt tolv lägenheter ska inrymmas i de tre husen, som utseendemässigt ska likna de klassiska Bergsmansgårdarna i trakten. Det är något som snickarna uppskattar, berättar totalentreprenören Mikael Funseth från LTM i Gävle:

– Det är inte ofta de får bygga i lösvirke och helt i trä. Jag har själv aldrig varit med om det tidigare, det är väldigt ovanligt.

De äldre vill stanna

Från politiskt håll har det länge funnits en stark vilja att satsa på ett så kallat 55+-boende i Torsåker, där intresset är stort. Många äldre människor vill stanna kvar i bygden trots att de inte längre klarar av att bo i villa.

När allt är klart, troligtvis i maj 2009, ska det finnas nio nya trerums- lägenheter och tre tvårumslägenheter i Torsåker.

Hyror hålls nere

För att hyrorna ska kunna hållas på en rimlig nivå, omkring 7 000 kronor för en trerumslägenhet, har Hoforshus själva tvingats att gå in med nästan halva byggnadskostnaderna.

Mer läsning

Annons