Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan idrottare bo billigt och bra

/
  • VÄLKOMNA! Jocce och Sussi hoppas att Hofors föreningsliv nu mer aktivt ska jobba för att få hit cuper och tävlingar. De gästande idrottarna är då välkomna att bo på det nya vandrarhemmet på Västerhöjden.

På lördag slår Sussi och Jocce upp portarna för ett helt nytt vandrarhem i centrala Hofors.


– Det är framför allt till för föreningar som tar emot gäster vid tävlingar, läger eller cuper. Men även privatpersoner kan få övernatta här, säger Sussi Magnusson.

Annons

Det var paret Magnusson som byggde Hofors BMX-hallen, när det projektet var avslutat var det dags för nästa.

– Vi tänkte först köpa ny bil, men sedan valde vi att göra det här istället, säger Sussi.

Tillsammans med sin man Jocce inreder hon nu ett logemente med 56 bäddar. Främsta tanken är att alla Hoforsföreningar lättare ska kunna ta emot gäster som behöver övernatta.

– Det finns egentligen inget boende annat än på hotell och det är alldeles för dyrt. Till vandrarhemmet i Torsåker är det för långt. När vi hittade de här lokalerna som stod tomma så slog vi till direkt.

Hoforshus föreningshus på Västerhöjden som tidigare var invandrarverk är precis vad paret Magnusson letat efter. Här finns rum av varierande storlek, duschar, toaletter, kök och gemensamhetslokaler.

Varje förening har nu blivit erbjuden att inreda ett eget rum på vandrarhemmet. Här får de sätta upp sina dekaler och annan utrustning som har med idrotten att göra på väggarna som reklam för klubben. På så vis vill de uppmuntra sportklubbarna att anordna fler cuper, tävlingar och läger.

– Folk är lite lata och det här med ideellt arbete är på nedgång, vårt syfte är väl lite att få igång det igen, säger Sussi Magnusson.

Samtidigt välkomnar de även privatpersoner och företag till vandrarhemmet. Ett par rum har inretts med särskild tanke på folk som har Hofors som tillfällig arbetsort.

– Vi kallar dem företagsrum och de är tänkta för gästarbetare som är här lite längre. Vi hoppas att någon ska nappa på det.

Den första stora bokningen har redan kommit. I slutet på februari är det hockeycup i stan och två av lagen ska bo hos Jocce och Sussi.

– Egentligen borde vi ha satsat ännu större, nu får vi bara plats med två lag med ledare och ofta är de ju minst tre när det är cup, men det här får vara en början.

Mer läsning

Annons