Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska Hofors samlas mot våldet

/
  • Här på Teatertorget i Hofors blir det en manifestation mot våldet på onsdag kväll. Ungdomscoacherna på Entré Ungdom står bakom initiativet. Det har varit mycket kriminalitet, våld och droger i kommunen på senare tid och mordet på läraren Tommy Johansson var den utlösande faktorn.

Mordet på Tommy Johansson var droppen.

Nu ordnas en manifestation mot våldet.

– Vi vill visa att det finns goda krafter här också. Det är dags för oss Hoforsbor att stå upp för det, säger initiativtagaren Johanna Norrvik.

Annons

Hofors har ofta förekommit i media på senare tid i kriminella sammanhang, allt från grova brott till mindre förseelser. Förklaringen är både flera uppmärksammade brott som människorov, skenavrättningar och grova narkotikabrott och det faktum att polisen hårdbevakat kommunen med fokus på ett antal kriminella personer, bland annat den förre Solidosledaren som bor i Hofors.

Ungdomscoacherna på Hofors kommuns nystartade satsning Entré Ungdom kände att det fick vara nog efter det senaste våldsbrottet - det uppmärksammade mordet på den omtyckta läraren Tommy Johansson, där två av ortens egna ungdomar misstänks. Tillsammans har coacherna tagit initiativ till en manifestation och ljusinstallation på onsdag i nästa vecka för att visa på de goda krafterna också.

– Vi har fått oförtjänt dåligt rykte. Det är lätt att få en negativ bild av Hofors och det känns fel. Det är bra att bo här, säger en av coacherna Johanna Norrvik.

Entré Ungdom uppmanar alla Hoforsbor att samlas på Teatertorget utanför Folkets hus för att ta avstånd från våld, droger och kriminalitet.

– Med tanke på den ilska, sorg och förtvivlan som det väckts hos många människor tycker vi att en manifestation för kraft, vilja och kärlek är viktig, säger Johanna Norrvik, som hoppas att torget blir fullt av folk och tända marschaller.

Johanna är själv infödd Hoforsbo och tror att många känner som hon i dag. Hon är noga med att betona att det här inte enbart handlar om mordet på Tommy Johansson.

– Det är en tragedi för alla inblandade, både offer och anhöriga. Det måste vi komma ihåg. Men nu behöver vi känna att det finns något positivt också.

Mer läsning

Annons