Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors drog tillbaka ansökan om växthusprojekt – gör nytt försök i vår

/
  • Så här kan Hagaparken se ut om Växthusen som Entré Hofors projekterat för kan genomföras. Det är i dagsläget oklart hur själva bygget av växthusen ska finansieras.

Arbetsmarknads och integrationsprojektet som är tänkt att husera i de växthus som Entré Hofors projekterat i Hagaparken har precis som Sandvikens utökning i Högbo inte heller beviljats EU-medel. Nu tar Hofors nya tag i vårens ansökningsperiod.

Annons

Precis som Sandvikens kommun har Hofors centrum för arbete, CFA, ansökt om pengar från europeiska socialfonden för att bedriva ett arbetsmarknads- och integrationsprojekt med växthus som Entré Hofors vill bygga i Hagaparken.

LÄS OCKSÅ: Stoppat EU-bidrag - nu kan växthusprojektet i Högbo inte utökas

– Vi hade flera ansökningar i somras och det här var en av dem. Vi lämnade in ansökan men efter att ha varit på möte med ESF-rådet (europeiska socialfondens regionala råd) och haft dialog med dem valde vi att dra tillbaka vår ansökan, säger Stefan Carlehäll, chef för centrum för arbete.

LÄS OCKSÅ: Ett steg närmare växthus i Hagaparken

Signalen var tydlig att projektet inte skulle beviljas medel.

– Vi hade inte haft möjlighet att lägga ner så mycket kraft i ansökan, men nu tar vi nya tag och lämnar in en ny i februari, säger Stefan Carlehäll.

LÄS OCKSÅ: Då avgörs om växthusprojektet kan finansieras

Hagaparksprojektet är inte bara tänkt att vara växthus, området ska också vara ett centrum för näringslivsutveckling och besöksnäring, något som näringslivsbolaget Entré Hofors vd Kjell Johansson ansvarar för att arbeta med.

LÄS OCKSÅ: Hagaparken kan få nytt hus för handel

Mer läsning

Annons