Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors kan snart ha ny bowlinghall

/
  • Bowlinghall? Systembolagets gamla lokaler i Hofors kan inom en snar framtid bli bowlinghall. Kommunstyrelsen ska på måndag fatta beslut om att bevilja bowlingklubben i kommunen ett lån på 8 miljoner kronor för att de ska kunna flytta in i lokalen.
  • Bowlinghall? Systembolagets gamla lokaler i Hofors kan inom en snar framtid bli bowlinghall. Kommunstyrelsen ska på måndag fatta beslut om att bevilja bowlingklubben i kommunen ett lån på 8 miljoner kronor för att de ska kunna flytta in i lokalen
  • Bowlinghall? Systembolagets gamla lokaler i Hofors kan inom en snar framtid bli bowlinghall. Kommunstyrelsen ska på måndag fatta beslut om att bevilja bowlingklubben i kommunen ett lån på 8 miljoner kronor för att de ska kunna flytta in i lokalen

Kommunstyrelsen i Hofors förväntas bevilja Hofors bowlingklubb ett lån på 8 miljoner kronor.

Pengar som kommer att leda till att klubbens verksamhet kan växa rejält i Systembolagets gamla lokal.

Annons

Systembolagets gamla lokal på Centralgatan i Hofors har stått tom under en längre tid. Lika länge har Hofors bowlingklubb BK 66 varit spekulant på lokalen. Men för att klubben ska kunna ta över lokalen krävs ett lån från Hofors kommun på 8 miljoner kronor. Ett lån som nu är nära förestående.

Diskussioner pågår

Diskussioner har förts mellan kommunen, bowlingklubben och fastighetsägaren och om en vecka ska kommunstyrelsen ta ställning till förslaget om att bevilja klubben mångmiljonlånet.

Mycket pekar mot att kommunstyrelsen godkänner förslaget. Men därefter ska även kommunfullmäktige säga ja innan bowlingklubben helt är garanterad de 8 miljoner kronorna.

– Jag tror ju att majoriteten inte skulle ha något emot förslaget, men det får vi helt enkelt se, säger Ulf Strömstedt, kommunchef.

Miljonerna kommer att gå till ombyggnationer och iordningställandet av lokalen som kommer att innebära att det blir åtta banor samt en restaurang i anslutning till bowlingen.

– Det skulle betyda väldigt mycket för både klubben och Hofors centrum om den där lokalen kommer till nytta, säger Ulf Strömstedt.

Risker finns

Men ekonomichefen i Hofors, Christer Ekendahl, ser ändå en risk med att kommunen lånar ut så mycket pengar. Om bowlingklubben inte klarar att driva verksamheten skulle förlusten bli 1,4 miljoner kronor årligen för kommunen, då i form av hyreskostnader. Men den risken ser kommunchefen som liten.

– Vi har haft väldigt många diskussioner med bowlingklubben och jag anser att fördelarna med en större bowlinghall överväger de eventuella riskerna, säger Ulf Strömstedt.

Han ser lokalen som ett trevligt komplement för personalaktiviteter vid kommunens olika arbetsplatser, och en bra signal till invånarna både i och utanför kommungränsen.

Mer läsning

Annons