Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors kommun anmäld till Skolinspektionen

Vi har inte blivit informerade och vad händer med våra barn efter sportlovet?

Nu har en förälder anmält Hofors kommun till Skolinspektionen för de förändringar som gruppen för elever med särskilda behov på Petreskolan står inför.

Annons

Arbetarbladet har i en rad artiklar kunnat berätta om planerna på att starta ett resurscentrum på Petreskolan i Hofors. En förändring som skapat starka reaktioner bland föräldrarna till eleverna i gruppen för elever med särskilda behov, den så kallade dynamiska gruppen.

Beroende av struktur

Dessa elever är beroende av struktur och en oförändrad vardag för att de ska må bra och få skolundervisningen att fungera, vilket föräldrarna anser att skolan inte har tagit hänsyn till.

Nu har en förälder anmält Hofors kommun till Skolinspektionen. Anmälaren anser att föräldrarna varit de sista som fått information om förändringen. De har heller inte fått veta var deras barn ska ta vägen efter sportlovet då förändringarna beräknas träda i kraft.

Hofors kommun som är huvudman för Petreskolan ska därför senast 17 mars ha kommit med ett yttrande till Skolinspektionen.

Kommunen ska svara på frågor om hur föräldrarna till barnen i den dynamiska gruppen har blivit informerade om förändringen samt om föräldrarna blivit informerade om hur elevernas skolgång ska skötas efter sportlovet.

Mer läsning

Annons