Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors ska få två nya poliser

Polisen har som ambition att Hofors kommun tar över myndighetens servicefunktion redan under 2009.
Samtidigt ska två poliser nyrekryteras för att vara närpoliser i yttre tjänst på orten.

Annons

Arbetarbladet berättade i veckan att länspolismästaren och närpolischef Rolf Sundqvist informerade och svarade på frågor från politiker och åhörare vid kommunfullmäktige i måndags. Budskapet var då att polisen jobbar med att bli mer synlig på orten. Arbetet med den nya polisorganisationen är i sin linda, men målsättningen är att den ska vara klar i år.

Tanken från polisens sida är att polisstationen stängs och Hofors kommun precis som Ockelbo står för både lokaler och personal.

Personalen får en kortare utbildning och ska därefter kunna ta emot enklare anmälningsärenden och mindre hittegods.

– Vi skulle vilja att det är öppet varje vardag och att det blir längre öppethållande än i dag, säger Rolf Sundqvist.

På så vis skulle servicen bli bättre och polisen skulle kunna koncentrera sina resurser till yttre tjänstgöring. Den 1,5 polistjänst som finns i Hofors i dag ska bli två nya yttre, heltidstjänster. De två närpoliserna kommer att vara placerade i Sandviken, men när de är i tjänst kommer de att vara i Hofors.

– Vi kommer att lysa ut tjänsterna inom kort. Arbetstiden kommer variera, men jag kan tänka mig att det blir en del dagtid. De här personerna ska ha fallenhet att knyta kontakter och inriktningen är att jobba brottsförebyggande, säger Rolf Sundqvist.

Redan nu har uniformerade poliser börjat dyka upp på Hofors skolor för att äta lunch, vilket är uppskattat av både skolpersonal och elever.

Mer läsning

Annons