Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors tar inte ansvar för familjehemsplacerad 15-åring

Hofors vill inte ta ansvar för en familjehemsplacerad pojke, trots att han vuxit upp i kommunen. Nu driver man en rättslig process mot Hudiksvalls kommun, och kräver att de tar över ansvaret för pojken.

Annons

Pojken, som är i 15-årsåldern, är född och uppvuxen i Hofors kommun. Han har också bott i kommunen fram tills för några år sedan, då han under en kort period på omkring ett år bodde med sin mamma i Hudiksvall, innan de båda kom tillbaka till Hofors.

Flyttat till Hofors

Under den perioden var det Hudiksvalls kommun som hade hand om ansvaret för pojken, vars båda föräldrar är missbrukare. Men nu när båda föräldrarna, och även pojken, har lämnat Hudiksvall vill kommunen att ansvaret flyttas tillbaka till Hofors.

Men det vill inte Hofors kommun, som anser att Hudiksvall har bättre möjligheter att hjälpa pojken. Man har därför startat en rättslig process för att avgöra vem som ska ansvara för pojken.

Länsrätten beslutade att ärendet skulle flyttas från Hudiksvall till Hofors, eftersom pojken har starkast anknytning hit. Men Hofors kommun har nu överklagat beslutet till Kammarrätten och vill att det ändras.

Mer läsning

Annons