Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsbo fick se vargar på nära håll

Att det redan finns varg i Korsåreviret råder det inga tvivel om, i alla fall inte för Hoforsbon Inge Andersson. När han i vanlig ordning stod ute på tomten och rökte hamnade han öga mot öga med en varg.
– Då gick jag in, säger han.

Annons

Strax efter klockan sju på tisdagsmorgonen gick Inge Andersson sin vana trogen ut från sitt hus i Sjövik i Hofors kommun för att njuta av dagens första cigarett. Men han hann knappt njuta av cigaretten innan han fick påhälsning av naturen.

– I full fart kom flera rådjur springandes över tomten. Jag tänkte inte så mycket på det men rätt som det var hörde jag hur något kom springandes igen, säger han.

Två stora vargar

Först trodde Inge att det var fler rådjur och funderade om det var en jägare som hade skrämt upp dem. Men den verkliga orsaken till rådjurens panik var definitivt hårigare än en jägare.

– Det var två stora vargar. Först såg de mig inte, men när jag tog ett steg framåt knastrade det till i gruset och en av vargarna stannade då upp och tittade på mig, säger Inge Andersson.

Inge beräknar att han stod cirka 20 meter i från vargen innan han skyndade sig in i huset.

Han poängterar att han inte har något emot vargar eller utplantering av varg i Korsåreviret, varifrån de två vargarna förmodningen kom, men att de gärna får jaga sitt byta någon annanstans.

– Jag vill inte ha dem springandes så nära som på min tomt, säger han.

Mer läsning

Annons